Hvis du viser kavalergang, så er det sgu da også din egen skyld, at folk taler grimt og respektløst til dig!

Vi kvinder gør os selv til det svage køn

Jeg er, efter mit indlæg om, at kvinder skal betale for deres børn selv, hvis mændene ikke vil være en del af deres børneprojekt, blandt andet blevet kaldt for kvindehader, fået at vide at det er typer som mig, der er skyld i, at der stadig findes kvindeundertrykkelse i verden, etc. Så lad mig lige slå noget fast: Jeg er faktisk 100% feminist og jeg er for ligestilling. Men der er mange forskellige måder at være feminist på. For at komme frem til det, skal vi lige forbi noget andet….

img_4161

Arv eller miljø

Er det arv eller miljø der skaber dig? Jeg tror på, at vi alle har noget iboende dysfunktionelt i os, men det er omgivelserne der (i de fleste tilfældene) bestemmer om det dysfunktionelle kommer op til overfladen. Dermed kan man sige, at både arv og miljø er vigtigt, men at det er omgivelserne, der ofte bliver katalysatoren – vores gener og personlighed er påvirkelig af den sociale kontekst, vi befinder os i.

Patriarkatet 

Hvis man så antager, at det er miljøet, der ofte skaber udfaldet for os mennesker, så må man jo også antage, at det er vores kultur, der har skabt det samfund, vi har i dag, og måden hvorpå kvinder bliver set på er kulturbestemt. Ikke dermed sagt at kvinder og mænd ikke er forskellige rent biologisk set – vi er MEGET forskellige, og vi skal derfor heller ikke behandle kønnene helt ens. Vi HAR forskellige kromosomer og det synes jeg er vigtigt at embrace. Det vi skal have ændret på er derfor opfattelsen af at kvinder er ‘mindre værd’ og dermed ikke, at vi skal være ens, for det er vi ikke. Opfattelsen om at patriarkatet er den eneste rigtige måde at leve på, skal vi have ændret, men ikke forståelsen om at kønnene er forskellige. Der er intet biologisk (eller naturgivet) i den måde vores kultur repræsenterer køn på.

Vi kvinder har nogle flere udfordringer (og glæder) end mændene, når det kommer til forplantning. Dette er bare vores lod i livet og det skal vi ikke straffe mændene for. Netop derfor synes jeg aldrig, at det er i orden, at lave et barn på en mand eller ville tage hans penge, hvis han ikke vil være med til projekt baby.

Vi kvinder, gør os selv til det svage køn

Min holdning er at vi kvinder skal lade være med at pive over, at vi f.eks. skal betale for vores bind og tamponer selv. Når vi vil have, staten til at betale for dette, gør vi os selv svage. Vi må leve med, at vi har nogle udgifter, som mænd bare ikke har. Vi skal ej heller kræve, at mænd skal heller ikke betale for halvdelen af fortrydelsespillerne, som jeg tidligere har skrevet om (læs indlægget her) eller betale for halvdelen af p-pillerne, spiralen etc. fordi han også har gavn af den. Nu må kvinder ‘kvinde sig op’ og leve med, at der er forskelligheder at finde os kønnene.

Gentlemen

Hvis kønnene er fuldstændig ens, er det dejlige begreb gentlemen, som jeg holder af, også uden en væsenlig betydning. Det med at manden skal holde døren for en kvinde, skubbe stolen ind og i visse tilfælde betale, vil ikke have samme betydning, hvis kønnene er ens. Og mange kvinder, der i blandt mig selv, kan godt lide disse gamle dyder – jeg ønsker ikke at kønnene skal gøres til et ‘hen’.

Traditionelle kønsroller

Der er stadig traditionelle kønsroller at spore i samfundet, som kan gøre det svært for kvinder f.eks. at skabe en god karrirer eller for mænd at få forældremyndighed i tilfældet af skilsmisse og det er i situationer som disse, jeg synes, at vi skal sætte ind over for og ikke banale ting som, hvem der betaler for bind og tamponer, p-piller etc.

Liberal feminist

Så for at komme tilbage til hovedbolden: Hvis jeg skal sætte et feministisk label på mig selv, så vil jeg nok betegne mig som en liberal feminist. Jeg tror ikke på, at vi får ændret vores opfattelse af kønnene primært via love og regler, men mere ved at se fornuftigt på tingene og samtale om problematikkerne. Det handler heller ikke om, at vi skal forbyde ‘pige -og drengetøj’ og at alt tøj skal være kønsneutralt, men det handler om at sætte kønnene fri fra de dømmende traditionelle kønsroller. På den måde kan man stadig foretrække det ene frem for det andet, men ikke sige, at det ene er mere korrekt end det andet.

Jeg tror, at vi kan komme til at leve vores liv, som vi ønsker, ved at ændre vores opfattelse og italesætte de kulturelle problematikker, der er gældende i samfundet. Ergo: det handler ikke om at lade staten betale for bind og tamponer for os kvinder ej heller at få mænd til at betale for halvdelen af vores p-piller, fortydelsespiller, men om at få ændret vores kultursforståelse, så mænd og kvinder ikke bliver mere ens, men mere ligestillede.

 

SnapChat: chilirikke

E-mail: rikke.rasmussen@yahoo.com 

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

Samfund

 

Dating

 

Personligt

 

Skønhed

Træning

Div. 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis du viser kavalergang, så er det sgu da også din egen skyld, at folk taler grimt og respektløst til dig!