Hvis vi ikke har hemmeligheder for hinanden, kan vi ikke have et parforhold.

En af de værste følelser – forelskelse!

IMG_4253

Photo: Michael Thagaard

Åhhhh den dejlige forelskelse – er den ikke fantastisk?

Når man er forelsket – altså rigtig forelsket op til over begge ører, så har man det fantastiske! Man svæver rundt på en lyserød sky, man har sommerfugle i maven og HVER gang man får en sms HÅBER og BEDER man til, at det er fra ens udkårne, Man er lykkelig, intet kan pille en ned og man smiler KONSTANT…..

IMG_4247

Min forelskelse

Sådan er det bare ikke for mig! Jeg får selvfølgelig også den der: kan ikke sove, kan ikke spise, kan ikke tænke osv., men jeg hader det. Jeg hader, når jeg ikke har kontrol over mine tanker og det eneste tidspunkt, hvor det sker på, er når jeg er forelsket. Jeg synes ikke, det er behageligt, når mit humør kontrolleres af et andet menneske og dets handlinger.

Kan jeg lige tage AL det magiske ud af en forelskelse? Måske 😉

Parforhold

Misforstå mig ikke, jeg kan godt lide at være i et forhold – det elsker jeg (altså når den helt rigtige er der) – Der hvor man er sikre på hinanden (selvom jeg nok ikke har den helt gængse tanke om parforhold – læs gerne her: Hvis vi ikke har hemmeligheder for hinanden, kan vi ikke have et parforhold). Der hvor der ingen julelege er, man kender hinanden og hinandens reaktionsmønstre, men det inden dette punkt, synes jeg er hæsligt. Det er nok også derfor, jeg til tider undgår det – det skræmmer mig lidt.

Det er jo påvist, at forelskelse (selvfølgelig) ikke er magi men ren kemi (læs mere her) og at hvem vi bliver forelsket i bliver styret af vores urhjerne – derfor giver det også meget god mening, at den fandens forelskelse er så ustyrlig.

Der findes to slags mennesker, når det kommer til forelskelse

Jeg så på et tidspunkt et afsnit af Venner (Friends) hvor Monica havde blandede følelser omkring, at hun skulle giftes med Chandler, da hun derved aldrig ville opleve et første kys igen, aldrig igen føle den spænding, der er i starten af et forhold osv. Hun taler til sidst med Chandler om det – altså om hvad han ville komme til at savne, hvor hun spørger “You know when you meet someone for the first time and it’s new and exciting? You know that rush? Hvortil Chandler svarer “No. No, see when I first meet somebody it’s uh it’s mostly panic, anxiety, and a great deal of sweating” og “I was dangerously dehydrated during the first six months of our relationship. Look, for me the rush is knowing that we are gonna be together for the rest of our lives”

Jeg kommer her til at bygge min “gennemlevende-oplevelse” af mine egne følelser på en serie, I know. Men jeg har det på nøjagtig samme måde som Chandler: Jeg hader forelskelse, hvor alt er usikkert og man tolker/overfortolker på næsten alt – men jeg elsker det langvarige forhold, hvor der er noget mere sikkerhed, tryghed og gensidig kærlighed og respekt  – det er bare sjældent, jeg når at komme dertil, da forelskelsen har det med at komme i vejen 😉

 

SnapChat: chilirikke

E-mail: rikke.rasmussen@yahoo.com 

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

Samfund

 

Dating

 

Personligt

 

Skønhed

 

Træning

Div. 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis vi ikke har hemmeligheder for hinanden, kan vi ikke have et parforhold.