Vi kvinder ved jo ikke en gang selv, hvad vi vil have!

Skal man altid fortælle, hvis man kender til utroskab – NEJ!

I denne søde juletid hører vi som altid, både på de sociale medier og via venner eller bekendte, meget om utroskab til julefrokoster – en der kender en, kender til en eller selv har haft det liiidt for sjovt efter julesnapsen. Jeg har selv i år rådet to veninder, der sad inde med en viden om utroskab om at holde deres mund – i hvert fald til de virkelig har overvejet situationen rigtig grundigt! En ting er hvis det er en tæt veninde/ven og man kender rigtig godt til hende/ham, partneren, parforholdet osv. Noget andet er hvis det er en perifer veninde/bekendt – så skal man virkelig holde sin mund og blande sig udenom! For det første kommer det ikke en udenforstående person ved, for det andet kan man bryde ind i noget, man faktisk ikke selv ønsker og for det tredje, mener jeg ikke, at man skal rutte med sandheden – måske ønsker den forudrettede part ikke at vide det, hvorpå man på den måde ender med at gøre ondt værre.

 

rikke-chili

Lykkelig uvidenhed

Utroskab er mange ting. Én ting jeg ville have ekstremt svært ved at tilgive er “psykisk utroskab” F.eks. hvor min parter har skrevet længe sammen med en anden og har udviklet følelser for en anden – det er i mit hoved langt værre end et hurtigt knald med en anden! Men jeg mener stadig, at det ikke er noget, man bare SKAL fortælle for enhver pris. Eksempelvis har jeg i et tidligere blogindlæg (Hvis vi ikke har hemmeligheder for hinanden, kan vi ikke have et parforhold) skrevet om, at jeg ikke ønskede at vide det: Jeg sagde f.eks. til min ekskæreste, at hvis han nogensinde var mig utro, og derved fandt ud af, at det var mig, han ville være sammen med, skulle han ikke fortælle mig om utroskaben – så ville jeg vælge lykkelig uvidenhed. – Altså det er selvfølgelig givet, at hvis han havde stået på en natklub og været heftig med en anden kvinde, så ville det nok være en god idé, at fortælle mig det – men ellers: nej tak. Han har f***et op, så han må leve med den dårlige samvittighed og ikke lette sit hjerte hos mig, for at han kan få det bedre. Jeg ville ikke vide det. Derfor er der sgu heller ingen udenforstående personer, der skal komme og fortælle mig noget, hvis de har hørt det fra en, der har hørt det fra en anden, der måske har set noget – hold det for jer selv!

Vi er jo forskellige

Vi får desværre ofte lyst til at udråbe os selv til moralens vogtere og pege fingre i stedet for at passe os selv og vores eget. – Men lad os lige prøve at skille tingene ad, og tage en ting af gangen, for man med jo ofte ikke helt reelt, som tidligere skrevet, om folk lever i et åbent parforhold, om den ene har “lov” til at have en anden på sidelinien, enten med partnerens fulde vidne, eller om de lever med at de gerne må have en på sidelinien, hvor de bare ikke ønsker at vide hvor og hvornår. Med alt dette kan det også være hårdt eller akavet at få det at vide af en bekendt og derved vide, om andre er bekendte med det – så skal man lige pludselig til at forholde sig til det også.

Jeg ved godt, at det langt fra er alle, der har det på samme måde som jeg, men jeg tror bare, at man skal overveje situationen en ekstra gang, inden man bare vader ind i andre menneskers privatliv med så intime detaljer. 

Og så lige en sidste ting: man kan aldrig bryde ind i et forhold – man kan kun bryde ud af et forhold. Derved er det aldrig den person, ens parter har sex/eller noget intimt med derr skal straffes (med mindre hun er en veninde, så er det venskab nok røget sig en tur) Ellers er det en ting i mellem en selv og ens partner – og ikke den tredje part.

 

SnapChat: chilirikke

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi kvinder ved jo ikke en gang selv, hvad vi vil have!