De vildeste scorereplikker på Tinder

Betal selv for dit barn, kvinde, hvis manden ikke vil være en del af dit babyprojekt.

img_1989

Endnu engang bevæger jeg mig ud og berører et område, hvor min holdning sikkert kan støde nogle mennesker. Dette gør jeg dog på trods og grundet det faktum, at det er et område, hvor der umuligt kan opstå ligestilling – det er simpelthen på ingen måder muligt! Dog synes jeg, at mænd bliver ekstremt forfordelt på dette område og det får mig til at spørge “Hvis en mand ikke ønsker et barn, hvorfor skal han så betale til det?”

Et flygtigt bekendtskab 

Lad os tage det eksempel: en kvinde “laver et barn” på en mand. Hun fortæller ham f.eks. at hun tager p-piller eller bruger en anden form for prævention og hensigten med det hele (eller en lille frynsegode af det) er at kvinden ønsker at blive gravid – hun har altså løjet sig til graviditeten. Hun vælger at beholde barnet. Manden ønsker ikke barnet – på nogen som helst måde. Her står manden helt magtesløs – han kan intet stille op, det er bare at betale ved kasse 1. Og det er hér jeg mener, at vores samfundsforståelse overfor manden spiller fallit. Man kan selvfølgelig ikke tvinge en kvinde til at få en abort (ej heller skal man!!) men man kan da heller ikke pålægge andre mennesker at skulle være med til at betale for en andens projekt – den må “projektets ejermand” selv stå med!

Fremskridt for mændene

Siden 1990’erne har lovgiverne lagt vægt på betydningen af “den menneskelige og sociale relation” mellem far og barn – ligesom barnet af hensyn til sin egen identitet har ret til at kende sin far. Før 1990’erne var det økonomiske bidrag fra faderen under barnets opvækst (op til det attende år) altafgørende – så det er da et fremskridt for mændene, at man nu tager “hensyn” til relationen mellem barn og far – men hvad med de mænd, der ikke ønsker denne relation?

Juridisk abort

Jeg synes, at juridisk abort burde være muligt i Danmark. Juridisk abort betyder, at manden ikke har nogen juridiske og økonomiske forpligtelser over for barnet – dette betyder så også, at han heller ikke har ret til at se barnet.

Selvfølgelig håber jeg da, at de fleste fædre vil have en relation til deres børn og dermed betale til barnet, men det burde ikke være en lov at en kendt far SKAL betale no matter what.

Barnets tarv

Så kan man så stille spørgsmålet “Er det ikke synd for barnet? – det er jo barnet, der kommer til at bøde for dette” Og her kan jeg kun sige: korrekt! Det er fuldstændig rigtigt. Men hele problematikken kommer tilbage til, at moderen til barnet har narret sig til det og det må stå for hendes regning og veje på hendes samvittighed. Debatten om juridisk abort tager netop udgangspunkt i ligestillig mellem kønnene og ikke barnets tarv. Som udgangspunkt synes jeg jo egentligt, at ethvert barn har ret til at kende til sit biologiske ophav – dog tænker jeg også, at det er i ethvert barns interesse at være ønsket og hvis dette ikke er tilfældet (som det f.eks er i mit eget tilfælde med min far) så er en juridisk abort ikke en dårlig løsning.

Økonomien

Jeg ved, at det økonomien i alt dette kan være problematisk – dog må jeg rette blikket tilbage på: Du valgte at få barnet, IMOD mandens vilje. Hvis man ikke har råd til at få et barn eller KUN har råd, hvis man tvinger en anden til at betale en stor del af udgifterne, så burde man tænke sig lidt om, inden man begiver sig ud i projektet. I Danmark har enlige forsørgere dog mulighed for at få noget ekstra tilskud/børnetilskud – men det er klart, at det økonomiske aspekt fylder en stor del i denne debat.

Jeg ved godt, at der er meget etik, moral etc. i denne debat og den kan ses fra mange forskellige vinkler, men jeg synes at juridisk abort er et skridt i den rigtige retning for ligestilling.

SnapChat: chilirikke

E-mail: rikke.rasmussen@yahoo.com 

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

Samfund

Dating

Personligt

Skønhed

Træning

Div. 

4 kommentarer

 • Mikkel

  Jeg vil bare sige, at jeg forstår fuldt ud, og er faktisk også enig, i det meste af det du skriver. Men vil langt størstedelen af de sager, der vil komme ud af dette, ikke ende ud i påstand mod påstand? Jeg mener, der er vel ikke mange kvinder der vil indrømme at de har “snydt”. Hvis det betyder, de mister den mulige økonomiske gevinst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Der er rigtig mange ting, der skal tages stilling til, hvis juridisk abort skal indføres: mænd, kvinder og børns grundlæggende rettigheder til økonomiske problemstillinger til, hvordan bevisbyrden skal løftes m.m.
   Alt dette er klart – men jeg tror ikke, det er en umulighed, at det kan blive indført 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Umbulula

  Hvad så med mandens ansvar? Her tænker jeg bare hvis han vil være sikker så kan han vel bare bruge Kondom? Så har han i hvertfald gjort sit for at undgå graviditeten og så synes jeg man kan tale om at det er fair med en juridisk abort.

  Synes den med at kvinde snyder mand er lidt vag, hvis den står alene. Selvom det ikke retfærdiggøre hendes handlinger. Så synes jeg ikke man som man kan kaste den af sig hvis man ikke selv har gjort noget for at beskytte sig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Der kan ske uheld – kondomet kan springe og hvor er vi så henne? – så falder den igen tilbage på manden og hans manglende rettigheder.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De vildeste scorereplikker på Tinder