12 ting, jeg er glad for, at jeg har lært, inden jeg fylder 30

Hvis vi ikke har hemmeligheder for hinanden, kan vi ikke have et parforhold.

image

Jeg går fuldt ind for, at man i et forhold skal være ærlig, forstående, respektfuld m.m. Men jeg tror også på, at det ikke er alle hemmeligheder, der er lige gode at få på bordet i et forhold. Der er, efter min mening, en hårfin grænse mellem at fortælle sandheden for din egen skyld, for din partners eller for forholdets skyld – der er med andre ord, ingen grund til at rutte med sandheden.

Eksempelvis sagde jeg til min ekskæreste, at hvis han nogensinde var mig utro, og derved fandt ud af, at det var mig, han ville være sammen med, skulle han ikke fortælle mig om utroskaben – så ville jeg vælge lykkelig uvidenhed. – Altså det er selvfølgelig givet, at hvis han havde stået på en natklub og været heftig med en anden kvinde, så ville det nok være en god idé, at fortælle mig det – men ellers: nej tak. Han har f***et op, så han må leve med den dårlige samvittighed og ikke lette sit hjerte hos mig, for at han kan få det bedre. Jeg ville ikke vide det.

Privatliv på trods af parforhold

Derudover er jeg en person, der godt kan lide mit privatliv. Jeg vil ikke have at min partner går i min tlf. eller computer, uden jeg ved det. Mine veninder skal have lov til at have en korrespondance med mig og være sikker på, at det kun er mig, der læser den – det samme skal forretningspartnere m.m.og det samme tænker jeg da også, at mange mænd ønsker med deres kammerater osv. Jeg er meget firkantet på dette punkt. Det handler nok også meget om, at jeg i mine sene teenageår og i start tyverne var ekstremt jaloux! Jeg gik i mine daværende kæresteres tlf’er. I den første kærestes tlf. fandt jeg noget (meget og af flere omgang) – han var mig utro. Jeg har skrevet lidt om ham tidligere. Det var den mand, der også var voldelig over for mig. Den næste kæreste skulle så leve med min jalousi (grundet den første kæreste) og det måtte have været forfærdeligt. Han var dog så ufattelig tålmodig og er nok også meget af grunden til, at jeg i dag aldrig kunne drømme om, at krænke en andens privatliv – heller ikke en partners.

Hverdagens små hemmeligheder 

Jeg tror også, at det er vigtigt, at have nogle små private hemmeligheder for hinanden i hverdagen. Om det så er, at man vokser overlæbe, man får unibrow, hvis man ikke plukker, ens yndlingstrusser er dem med skjolder efter en tidligere menstruation – det er jo faktisk ikke en viden mænd jubler over at vide. På dette punkt har jeg mine veninder. De kan sætte sig ind i de fleste af de mærkelige ting, vi kvinder gør, føler osv, for helt ærligt, de gør og har det jo på samme måde.

Jeg behøver ikke at fortælle min partner ALT for at føle, at jeg er i et godt forhold – lidt mystik er altså okay. Jeg vil dog altid respektere en partners holdning og derfor synes jeg også at det er vigtigt, at man i et forhold har udstukket nogle spilleregler: Hvad går et forhold nu på for vores vedkommende, hvad synes vi er i orden – hvad kan vi hver især leve med, hvad vil vi have det godt med og ikke mindst: hvad vil vi have ud af dette forhold?

Misforstået feminisme 

Og nej, det er ikke fordi, jeg er bange for at vise “mit sande jeg” overfor en kæreste. Mine ekskærester har oplevet mig med salmonellaforgiftning (og det er sgu ikke charmerende!), cyster der er sprunget i underlivet, efter operationer osv. Jeg føler bare ikke trang til at vise eller fortælle det hele og ALT. Måske er det meget lidt feministisk, men jeg synes så også, at nogle feminister har drejet denne debat i en helt gal retning de sidste år og gjort det til misforstået feminisme, men det er jo en heeeelt anden snak 😉

 

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

12 ting, jeg er glad for, at jeg har lært, inden jeg fylder 30