Realitylivet har været godt for mig

Det er lidt din egen skyld, hvis du bliver voldtaget….

image

…… vel at mærke, hvis du går udfordrende klædt. Eller som den kære Ebrahim formulerer det i en artikel på eb.dk: “Det er faktisk ganske enkelt. Hvis en kvinde vælger at gå mere eller mindre upåklædt gennem indre by klokken to om natten, så udfordrer hun skæbnen” og som han fortsætter “…kvinden deler også i mange henseender et medansvar.”

Artiklen findes her

Jeg er så indebrændt, så det næsten er svært for mig at skrive dette indlæg! Og som jeg skrev på Facebook, da jeg smed linket til artiklen op, så kan man jo sidestille det med, at hvis et barn løber og leger mindre påklædt en sommerdag, så er der et medansvar fra forældres side af, hvis barnet bliver udsat for et seksuelt overgreb?! Nej sgu da!! Måske upassende men andet, nej! Mænd/kvinder, hvem end det er, burde sgu da kunne sætte sig udover sine dyriske lyster i disse situationer!

Det overstående læste jeg i går og smed det derefter op på FB – så ser jeg her til morgen, at EB har fanget Ebrahim igen, da der er kommet rigtig mange reaktioner på hans artikel (no wonder!) Her kommer han så med en uddybning, der går noget i retningen af, at kvinder burde gå mere anonymt klædt (dette nok ment for at kvinder på denne måde ikke “frister” mænd til at ville voldtage dem) 

Artiklen kan læses her

Vi må simpelthen ikke acceptere denne holdning som samfund – ikke en gang ét menneske i samfundet må have denne holdning (dette ved jeg godt ikke er realistisk) Men med det samme vi siger, at folk skal pakke sig ind, fordi at andre ikke kan styre sig og for ikke at friste disse “sarte sjæle”, sker der et kæmpe skred i den forkerte retning. Med dette gøres det enkelte individ ansvarlig for andres handlinger og skal handle påpasseligt, for at de andre ikke overskrider “normen” eller agerer ulovligt. I denne sammenhæng (om kvinder og voldtægter) er dette simpelthen volapyk! 

Ja, jeg er ked af det, Ebrahim, men jeg istemmer mig koret og siger, at din mening eller forståelse for “medansvar” i dette tilfælde ikke passer til de værdier, vi burde have/værne om. Jeg håber og beder til at din alder (16 år) har en indvirkning på din holdning – selvom jeg på trods af dette til stadighed synes, at det er meget trist.

Læs også gerne: I medgang men modgang?meningsløst voldden onde spiral – tænk på dig selv!

Instagram: @rikkechili

 

2 kommentarer

 • bitch

  hold nu kæft, du er irrelavant

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Det er altid fantastisk med kommentarer, hvor personen virkelig kan finde ud af at formulere sig så godt som dig – og argumentere for sin sag – flot! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Realitylivet har været godt for mig