Pas din egen butik, hr. selvudnævnte politibetjent, så passer jeg min!

Glem din tandlægeskræk og genvind dit smukke og sunde smil

Som rigtig mange af mine læsere ved, går jeg meget op i at tage mig godt ud – i hvert fald så godt som muligt. Og dette er lige fra kosmetiske behandlinger til træning og til psykisk velvære. Der er dog én ting, jeg har forsømt, hvilket jeg er ret flov over.

img_5133

 

Jeg er utrolig tandlægeskræk – og det er ikke bare lidt, det er rigtig MEGET!! Derfor har jeg desværre forsømt mine tandlæge besøg lidt og det er gledet lidt i glemslen. Jeg er ikke stolt af det og egentlig også lidt flov over det, men det er nu sådan landet ligger. Dette indlæg har været vigtigt for mig at skrive, da jeg ved, at der er mange derude, er kæmper med selv samme frygt og jeg vil lade folk vide, at der faktisk kan gøres noget ved det.

Den rigtige klinik vs. den HELT forkerte

Jeg ved dog, at mine tænder HELST skal holde det meste (og gerne om muligt) hele livet. Derfor begyndte jeg stille og roligt for en månedstid siden at se, om jeg kunne finde nogle tandlæger, der specialiserer sig i tandlægeskræk, da jeg ikke skulle risikere, at komme ind til en tandlæge, der ikke havde forståelse for tandlægeskræk. Jeg var desværre hos en tandlæge for 3-4 år siden, der kun gjorde min tandlægeskræk endnu værre. Jeg havde fortalt hende, at jeg var tandlægeskræk (også i telefonen inden jeg bestilte tid. Dette for at sikre mig, at de kunne “håndtere det”) På trods dette var hun meget hårdfør. Hun fortalte ikke, hvad hun gjorde, hvornår hun det det, hvorfor etc. Jeg har ret sarte/blottede tandhalse og følsomme tænder og forklarede hende gang på gang at det gjorde ondt og at det kun gjorde oplevelsen værre, når jeg ikke vidste, hvad hun foretog sig. Denne oplevelse var simpelthen så slem og jeg forlod stedet endnu mere tandlægeskræk, end jeg var før.

Nå men jeg vidste, at jeg skulle til at gøre noget og begyndte derfor at forhøre mig hos veninder og venner og tjekkede nettet for tandlæger i københavnsk området. Jeg hoppede på Google og indtastede  “tandlæge” og “tandlægeskræk”. Der kom nogle forskellige klinikker op og jeg tog dem fra en ende af. Jeg faldt dog over en klinik, der stak ud. På deres hjemmeside har de en hel sektion, der omhandler tandlægeskræk. Og især én sætning, der står på siden, sprang mig i øjenene, da dette er noget, jeg selv, ved sidste tandlægebesøg, sagde, og ved de fleste med tandlægestræk siger. Netop: ”Jeg er flov over, at jeg først er kommet nu…” Lige netop denne sætning kan alle med tandlægeskræk nikke genkendende til.

En lille sjov ting er, at de har en lidt anderledes måde at gå til tandlægeskræk på. Det ses f.eks. ved en lille video, der er blevet lavet: se den her. Derudover har de et samarbejde med 2 psykologer, som tilbyder samtaleterapi, hvis patienten føler sig mest tryg ved dette. Som det ses, går de langt i deres hjælp til personer med tandlægeskræk.

Men en ting er, hvad der står på en hjemmeside. Det essentielle er jo om det stemmer overens med virkeligheden…..

 

Tandlægerne på Østerbro

Selve klinikken ligger i en skøn, stor villa på Østerbro – dog har de også en søster-klinik på Frederiksberg. Med det samme man træder ind på klinikken, bliver man mødt af en behagelig, dæmpet lavendeldugt og altså ikke den kendte måske lidt skræmmende “tandlæge luft”. Der er en hyggelig, behagelig og afslappet stemning på klinikken.

(Video af det første syn, der møder en, når man træder ind af døren: her og her)

Man bliver mødt af friske blomster, en stemningsfyldt biopejs og den dejlige duft af lavendeler. Klinikken er generelt udført meget stilren og elegant, hvilket faktisk skaber en hjemlig stemning mere end en klink stemning – mere varmt end koldt og sterilt.

Her lidt billeder af selve klinikken

img_4855

Entréen

img_4854

img_4857

En sjov lille detalje er, at der er engangstandbørster på kundetoilettet. Så behøver man ikke at tænke på at tage sin egen med inden behandling.

img_4856

Klinikken tilbyder sine kunder kaffe, te og flasker med vand under besøget

Når man ser de overstående billeder skulle man ikke tro, at Tandlægerne på Østerbro faktisk er blandt de billigeste i København. Og at priserne ikke går udover kvaliteten er tydelig – se gerne anmeldelserne på Trustpilot.

Selve behandlingen 

Der skal slet ikke herske tvivl om, at jeg var meget nervøs inden min behandling. Jeg var faktisk helt derude, hvor jeg rystende og fik det fysisk dårligt. Jeg nævnte det igen til receptionisten, da jeg ankom til klinikken, da jeg simpelthen var så nervøs. Tandlægen og klinikassistenten kom ud i venteværelset og hentede mig. De var meget forstående og smilende og hjalp mig meget til at slappe af og trække vejret ordentligt for ikke at hyperventilere. Jeg lagde mig i stolen og fik lige lidt tid til at komme til mig selv. Både klinikassistenten og tandlægen var meget OBS på at fortælle mig, hvad der skulle ske, hvad de gjorde og hvordan de gjorde det. Jeg er, som efterrationalisering, virkelig ekstremt imponeret over deres tålmodighed og forståelse, fordi JEG kan umuligt have været en nem opgave. Men de taklede det så flot. Hvergang jeg var bange for at noget skulle gøre ondt eller at jeg af anden grund stoppede med at trække vejret eller farede sammen, lagde klinikassistenten sin hånd på min skulder, hvilket havde en beroligende effekt og fik mig til at slappe af – det kan virke så banalt, men ting som disse hjælper meget i en situation, hvor man føler sig usikker og utilpas.

img_5070

Dette billede er faktisk taget EFTER behandlingerne! Det siger altså lidt, at jeg EFTER behandlingerne med boring, rensning, fyldning m.m., var i humør til at tage sådan et billede 😉

En ting der nok også hjalp med til at jeg kunne slappe af under mine behandlinger var at både klinikassistenten og tandlægen nynnede og sang med på musikken, der spillede i højtalerne. Det gav en virkelig afslappet stemning – og så hjalp det også lidt, at de faktisk kunne synge og nynne med uden det lød helt dårligt….. 😉

Denne behandling var INTET som den jeg oplevede for 3-4 år siden! Derfor er det også så vigtigt for mig at skrive lige netop dette indlæg, da min tandlægeskræk har været så slem. Jeg vil ikke sige at den er væk, for det er den ikke – og jeg ved heller ikke, om jeg nogensinde slipper helt af den, men jeg har det 100% bedre med at skulle besøge en tandlæge igen. Jeg forbliver uden tvivl patient hos Tandlægerne på Østerbro. Deres behandling er så ovenud behagelig (så behagelig som det nu kan være at gå til tandlægen), professionel, forstående og tålmodig. Ikke på et eneste tidspunkt følte jeg, at jeg var en irritation for dem (og det kan man altså godt til tider føle, når man er tandlægeskræk) eller at de syntes jeg overreagerede. Jeg er dybt imponeret over deres arbejdsindsats.

 

Hvis I ønsker at tage kontakt til klinikken, kan I finde deres kontakt info her.

 

SnapChat: chilirikke

E-mail: rikke.rasmussen@yahoo.com 

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

Skønhed

 

Samfund

 

Personligt

 

Dating

 

Træning

 

Div. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas din egen butik, hr. selvudnævnte politibetjent, så passer jeg min!