Den største beauty fejl jeg nogenside har lavet!

Den største hemmelighed og pinlighed om mit udseende, jeg nogensinde har haft.

IMG_5027-1

Vi har nok alle noget ved vores udseende, som vi ikke er helt tilfredse med: en stor næse, for bred bagdel, for lav, for høj osv. 

Jeg har selvfølgelig også været alle de tanker i gennem, men der var én ting, der var værre end ALT andet, og som har plaget mig i mange år – jeg har døjet rigtig meget med akne – slem akne! 

(Update findes nederest i indlægget)

(Jeg har ikke billeder af det fra første gang, jeg tog kuren, men jeg har fra denne gang (den kur jeg er i gang med nu) Billedet kommer længere nede i indlægget)

Mine tidlige teenagesår 

Da det begyndte, kan jeg til stadighed huske, at der var en, der kaldte mig bumse i folkeskolen, og det sidder stadig i mig – 14 år efter – så stor betydning har det haft for mit liv. Dengang havde jeg det både i ansigtet, på ryggen og brystet – men værst i ansigtet og på ryggen. Dette resulterede i at jeg ALDRIG gik med bar ryg. Eller jeg har faktisk gjort det én enkelt gang. Jeg var i praktik med nogle fra min skole og havde glemt en cardigan, så da jeg tog jakken af, var min ryg blottet. Der var så en, der spurgte mig, hvad det var for nogle store røde prikker og pletter, jeg havde på ryggen – og Gud, hvor gjorde det ondt! – det at folk spurgte indtil det. Jeg var jo i forvejen så utrolig flov over det!  

Min læge i Aalborg så ikke det store problem min urene hud og havde svært ved at forstå min frustration over det. Altså han kunne jo godt se, at jeg havde store bylder (ja, det lyder uppetitligt) under huden og mange små, og som jeg gav udtryk for, gjorde ondt, men han ville starte i det små – desuden mente han at det ville gå over, når  jeg blev voksen (jeg var 14 år her – laaaange udsigter) Så jeg startede med at få cremer. De udtørrede huden og misfarvede mit sengetøj, men det hjalp ikke på min hud. Så gav han mig nogle piller, som heller ikke hjalp – det varede ved i 2 år, indtil jeg gav op. Han ville ikke give mig noget stærkere eller sende mig til en hudspecialist og jeg følte mig ydmyget og ikke taget seriøst. Jeg fandt så ud af, at solarium hjalp på nye udbrud, så jeg begyndte at gå MEGET i solarium – og kom selvfølgelig til at ligne jeg-ved-ikke-hvad! – Plus at jeg lagde en meget TUNG makeup for at dække det hele så godt som muligt – min hud så derved “kaget” og virkelig tung ud. 

Jeg kom endelig til en hudspecialist

Da jeg flyttede til København åbnede jeg mig op for min nye læge og fortalte om min frustration over min hud (Her var jeg 21 år og min urene hud var stadig ligeså slem) Han sendte mig straks til en hudspecialist, efter at have set min hud, som med det samme præsenterede mig for Isotretinoin. Isotretinoin er en meget stærk pillekur til behandling af alvorlige tilfælde af akne. Jeg takkede ja med det samme. I, der har været på den, ved hvor stærk den er og kender nok til alle bivirkningerne: ledsmerter, muskelsmerter, rygsmerter.
betændelse i huden, hudkløe, hududslæt, tør hud, næseblod m.m. + at jeg skulle have foretaget en blodprøve hvertrejde uge for at tjekke mine levertal m.m. (Læs alt om Isotretinoin her)

Det lyder måske helt vanvittigt, men hold nu k***, hvor var det det hele værd!! Min hud blev for første gang (siden mine barndoms år) glat og pæn. Jeg var og er stadig lykkelig over det!!

Men men men….. Ca. 10 % der tager denne pillekur, må desværre på den igen for at fjerne det hele. Og det fandt jeg ud af, da jeg begyndte at træne. Lige pludselig begyndte jeg at slå ud på ryggen igen. Jeg tog op til min læge, som med det samme gav mig en ny kur for at tage det i opløbet – den er jeg så ved at være færdig med nu.

Billede og mine oplevelser 

Det nedenstående billeder er et billede af den ene side af min ryg, lige inden jeg begyndte på den nye kur. Det er på ingen måde pænt og jeg overskrider ALLE mine egne grænser ved at offentliggøre det. Og især også fordi dette SLET ikke var ligeså slemt som første gang! Denne gang blev det taget i opløbet.

 

image

Pt. oplever jeg stadig megen tørhed, næseblod, ledsmerter, muskelsmerter osv. (så jeg smører mig KONSTANT ind med de bedste cremer, lipgloss’, olier, læbepomader osv. Jeg har studeret MEGET på området, så jeg bruger det bedste af det bedste) men nu er Al min urene hud VÆK (efter 4 måneder på kuren) Jeg har selvfølgelig nogle ar på min ryg (jeg har været ret heldig med mit ansigt, der har jeg ingen) men arene på ryggen, kan jeg ikke løbe fra. Men hvis jeg tænker på, hvad jeg har været igennem med min hud, gør mine ar på ryggen alligevel ikke så meget! 

Jeg ved, at mange unge mennesker døjer med akne og kender måske ikke til denne kur, eller tør måske ikke at gå til lægen med det grundet pinlighed – men det er SLET ikke pinligt -og der kan altså gøres noget ved det!

Dette er selvfølgelig en MEGET HÅRD kur, det vil jeg absolut ikke lægge skjul på! Men det kan jo være, at mindre kan gøre det for andre (evt. cremer eller piller fra lægen, som ikke har alle disse og ligeså slemme bivirkninger) 

Håber I kan bruge mit blogindlæg, og håber at det kan hjælpe nogle af jer, der måske døjer med det samme problem, som jeg gjorde 🙂

UPDATE!!

Nu er det ca. halvanden måned siden, jeg stoppede med medicinen og hold op, hvor er det dejligt. Tørheden, næseblodet, ledsmerterne og muskelsmerterne er forsvundet, men vigtigst af alt: AL min akne er VÆK!! + mange af mine ar/mærke er faktisk væk!<3 

Her et billede af hvordan min ryg ser ud nu:

image

 

Jeg ved godt, at alle mine ar nok ikke forsvinder, men hvis der ikke forsvinder flere, er jeg stadig lykkelig over dette resultat!!

 

Jeg var til Nomineringsfest for Reality Award i torsdags og jeg havde en “ryg-løs” kjole på UDEN tanke på min ryg! :O Det var en af de fedeste følelser!! <3 

image

SnapChat: chilirikke

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

 

7 kommentarer

 • Sam

  Hvilke produkter brugte du mens du var på kuren? Mit ansigt er knas tørt. Selv den fedeste kur eller kokosolie er ikke nok! 🙁 og hvad rensede du din hud med? Bruger makeup til daglig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Jeg er stadig på kuren (en månedstid endnu) 🙂
   Jeg renser mit ansigt med bruger jeg Lancôme Galatée Confort Cleansing Milk og som skintonic bruger jeg Lancôme Tonique Confort Re-Hydrating (de er begge til tør/sensitiv hud) Derefter bruger jeg Lancôme Génifique Youth serum (serum er med til at holde på fugten) Derefter bruger solcreme faktor 50. Og til sidst en creme fra La Roche-Posay (Effaclar H) Dette er faktisk fremstillet til at bruge på hud, der er i behandling – kan købes på apoteket)
   -Hvis min hud er meget tør bruger jeg mandelolie før solcremen. Det lyder måske af meget, men det virker 🙂
   Husk at eksfoliere din hud (meget blidt!!!!!) selvom den er tør, ellers sidder makeuppen en godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Super fedt indlæg Rikke! Dejligt at høre man ikke er alene om det!
  Jeg er på samme kur for første gang efter at have døjet med samme akne problemer som dig i flere år ( er 16 nu) – det er rart at høre at kuren rent faktisk virker og ikke bare er spil lige som de piller min læge gav mig

  Hos mig er det mest mine læbe der er knas tørre og huden lige uden om – nogen gode råd? 🙂

  Igen flot indlæg og sejt du står ved det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Jeg er meget glad for Elizabeth Ardens produkter (8 Hour lip protectant stick (denne bruger jeg hele dagen igennem) 8 hour nourishing lip balm spf 20 (denne bruger jeg ovenpå lip protectant stick en del gange i løbet af dagen) 8 hour nourishing lip repair balm (denne bruger jeg om natten – og et tykt lag – også rundt om læberne!)
   De ovenstående produkter kan faktisk købes på Luxplus.dk til 159 kr, MEGET billigt! (https://www.luxplus.dk/produkt/elizabeth-arden-eight-hour-cream-lip-protectant-set-4-stk)
   Jeg er også ret glad for Dr Organic Virgin Coconut Lip Serum. Den lægger jeg under de andre, når jeg bruger den.

   Det er en del produkter, men de virker! og i sidste ende er de derfor virkelig pengene værd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yazemin

  Hej kære Rikke jeg bliver simpelhen nød til at høre hvilken Hudlæge du var hos i København som fik dig på den stærke pille kur mod acne da det sjældent hudlæger tager en seriøst, det ville være fantastisk og få navnet på den læge du var hos og hvor hudlægen ligger .Det lyder som en man bliver taget seriøst med. Håber virkelig du vil svare eller sende en mail med navn og hvilken hudlæge til jasmin_persson2@hotmail.com på forhånd af hjertet tusinde tak !!!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Hej kære Yazemin.

   Du skal henvises af din læge. Min hudspecialist, Hudklinikken Panoptikon, ligger på Banegårdspladsen i København 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Deniz

  Hej Rikke. Fedt at, se du ligger billeder op. Er selv på samme kur pga indkapslet hudorme. Men ser ikke den store fremgang. Er på 3 måned nu. Hvor meget vand indtager du?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den største beauty fejl jeg nogenside har lavet!