Sund råcreme!!
Rikke Chili
Jeg eeeeelsker frugtsalat! Men en skøn frugtsalat er jo lidt bedre med lidt råcreme til. Desværre er den traditionelle råcreme, fyldt med piskefløde og hvidt sukker, hvilket gør at “retten” hurtig til en syndig kaloriebombe.
Derfor har jeg været i køkkenet og eksperimentere lidt for at finde sundere alternativer til en ellers elskede råcreme. Her er 2 forskellige:
1. Råcreme af yoghurt
Opskrift:
* 2 dl Cheasy yoghurt med vanilje.
* 1/2-1 tsk. vaniljepulver (jeg bruger den fra Urtekram)
* 1/3-1/2 tsk. kanelpulver (igen fra Urtekram)
* 1 knivspids salt
* 1-2 tsk. Sukrin Gold (alt efter hvor sød man ønsker den)
Fremgangsmåde:
Det hele blandes sammen. – Hvis man ønsker en tykkere creme, kan man piske 2-4 æg (eller 2 bægre pasteuriseret æggehvider) helt stive og blande dem i. (husk at vende dem forsigtigt i – foldeteknikken) 😉
2. Råcreme med kvark 1%
* 300g kvark 1%
* 4-5 friske dadler
* 2 bægre pasteuriseret æggehvide (3 hvider i alt)
* 1-2 tsk. vaniljepulver (alt efter hvor kraftig, man ønsker smagen af vanilje)
Fremgangsmåde:
Kom kvark i en skål.
Smid dadlerne ned i en minihakker sammen med æggehviderne og blend det godt sammen til massen er helt jævn – Eller hak dem godt (så bliver puréen lidt grovere)
Kom dadelpuréen ned til kvarken.
Rør det hele godt rundt.
Kom nu vaniljen i.
Stil råcremen på køl i et par timer inden servering, så smagen rigtig kan “sidde sig”
Enjoy! <3
Ingen kommentarer endnu