Spis nu den kål, piger!!

Let, lækker og sund jordbær sommerdessert!

Jeg har lavet disse sunde desserter (dog med lidt honning – kan dog erstattes, læs hvordan i opskriften) her til eftermiddag. De passer perfekt til en lun sommer aften – eller bare til lidt hygge på en skøn eftermiddag. De er både søde (grundet honningen og frugterne) friske og syrlige (grundet frugten) og cremet (grundet nødderne og jordbærcremen) Super nemme at lave, super fine og super lækre!
(Der kan bruges Stevia eller Sukrin Gold i stedet for honning, hvis man vil sparer endnu mere på kalorierne, dog bliver smagen en lidt anden)

Der er ca. til 6-7 desserter.

20140719-161412-58452606.jpg

Ingredienser:

  • 1 bakke jordbær
  • 2 bananer og 2 ferskner (eller de frugter man foretrækker)
  • Mørkt chokolade (85%)
  • Honning
  • Nødder (dem man foretrækker – jeg har brugt hasselnødder her)
  • Salt
  • Græsk yoghurt
  • Vaniljepulver (jeg bruger altid den fra Urtekram)
  • Kanel (Igen bruger jeg en fra Urtekram)
  • Akaciehonning (med mindre der bruges Stevia eller Sukrin Gold)
  • Citronsaft

Nogle af jordbærerne, de 2 bananer, fersknerne og chokoladen skæres i stykker til topping.

Honningristede nødder:

  • 2 spsk honning
  • En stor håndfuld hasselnødder (eller de nødder man fortrænger), et nip salt

Opvarm pande med honning og rist de hakkede nødder gyldenbrune sammen med et nip salt.
Lad blandingen køle helt af på bagepapir og hakkes med en skarp kniv til krokant.

Lav en jordbærpuré (Jordbærpuré består jordbær, som er blendes og tilsat evt. akaciehonning og citronsaft, efter behov (Der kan også bruges lidt Stevia eller Sukrin Gold så der bliver sparet på honningen – jeg foretrækker Sukrin Gold)

Jordbærcreme:

  • 4 dl græsk yoghurt 
  • 1 dl hjemmelavet jordbærpuré (
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 kanel

Rør yoghurt og puré sammen med vaniljepulver og kanel.

Jordbærcremen og frugterne hældes i et glas og toppes med de honningristede nødder, den mørke chokolade og de resterende frugter.

Tip: Hvis man ønsker en mere grød-agtig konsistens, kan der til jordbærpuréen tilsættes 2,5 spsk. chiafrø efter den er blevet blendet. Stil puréen i køleskabet i min. 6 timer og anret retten som foreskrevet.

Se også gerne opskriften på sund og nem ananas-softice og sunde muffins

Instagram: @rikkechili

     

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spis nu den kål, piger!!