Cheatday!

Træning 20%-30% – kost 70%-80%!! (Del 2)

top billede

Det der var vigtigt for mig, da jeg bygyndte at træne, var at jeg ikke havde adgang til usunde madvarer. Da jeg i forvejen levede en sund livsstil, var det ikke så svært for mig. Jeg er den type, der ikke kan have usunde madvarer i huset uden at spise det (ja, har en rygrad som en regnorm!) – men i det store hele synes jeg faktisk også, at det er en god idé, at skide ALT usundt ud, når man vil ændre sin livsstil. Hvem har ikke prøvet at komme hjem efter en skod dag og tænke “Nu skal jeg sgu forkæle mig selv – det ligger jo lige ude i skabet…” Så derfor UD MED DET!

Man siger, at hvis man gør det op i procent, så er kosten 70-80% og motionen 20%-30% – det er altså værd at tænke over! – og det giver jo meget god mening. Hvis du vil tabe sig eller opbygge en muskuløs krop, går det jo ikke bare at man spiser løs af buffeten, bare fordi man har trænet om morgenen. Man kan hurtigt spise 500-1000 kcal – men det tager altså mellem 1- 2 timer at forbrænde så mange kalorier!

Erstat derfor det usunde mad/slik med frugt, nødder, gojibær, morbær, svesker og tørret figner. Det er selvfølgelig klart, at man ikke kan spise uanede mængder af disse fødevarer, men det er i hvert fald sundere end det, man ellers ville ty til. Jeg eeeeelsker tørret figner, men da der alligevel er ca. 235 kcal i 100 g. starter jeg altid med at spise et stykke frugt (eller et måltid, hvis jeg reelt er sulten og ikke bare lækkersulten) og derefter nogle figner. På den måde spiser jeg færre.

I mit køkken har jeg altid som faste fødevarer:

Køleskab:

Æg, skyr, yoghurt, soyamælk, creme fraiche 9%, ingefær, grønsager og hytteost

Fryser:

Kylling, grøntsager, rejer, fisk og kød

Skab:

Tun, kokosolie, kokosmælk, frugt, bønner, Sukrin Gold, hvidløg, løg, grønsagsfond, chaifrø og krydderier

Ud af disse fødevarer kan laves et hav af dejlige, sunde og velsmagende retter. 

I næste indlæg vil jeg skrive lidt om, hvordan jeg motiverer mig til at holde ved træningen, og hvad der giver mig blod på tanden til at komme afsted – også på trods af dårlige dage og tømmermænd 😉

Loooove!

 

Instagram: @Rikkechili

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

2 kommentarer

 • Jeg har også længe været klar over at det faktisk er kosten der udgør den væsentligste del. Det er fandme træls når man har 24 søde tænder og en rygrad som en vingummi. 😀 😀 Du er sej at du bare kan smide alt det usunde ud og starte på en frisk!

  http://cillesunivers.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   De første 2 uger var de værste!! Åhh Gud, hvor skal kroppen (og ikke mindst hjernen) vænne sig til det. (Mit problem er dog, at du ike skal stille en skål med chokolade overfor mig) – jeg KAN simpelthen ikke styre det!! ;D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheatday!