Hjemmelavet exfolierende ansigtsmaske

De bedste mascara tips, der findes!

image

Ligesom øjenbryn, betyder øjene og dermed øjenvipperne meget for et ansigt. Det kan gøre hele looket komplet, og hvem kan dog stå for smukke lange bambi-øjenvipper? 

Forskellen på mascara og ikke-mascara er faktisk stor – også for sort-øjenvippede-kvinder, som jeg selv – se her:

image

Derfor har jeg i dette blogoplæg samlet de bedste mascara råd, har erfaret mig i et langt liv med en kær ven, mascaraeren! For at se hvilken mascara jeg bruger, kan I hoppe ind på dette indlæg.

 

Først nogle generelle råd

Køb mascara efter den effekt du ønsker: Nogle giver længde på grund af fiberstrukturen i børsten, andre er plejende eller giver dine vipper et løft. Nogle mascarabørster giver et naturligt udseende og andre igen er designet med store børster, der giver meget farve – hvis du selv har problemer med at finde den rette, så spørg og sig, der hvor du plejer at købe din makeup, hvilken effekt, du ønsker. De professionelle er der jo for at hjælpe! 😉

Vælg den rigtig mascara farve: Sort er den mest anvendte mascara farve, men hvis du er meget meget lys, er det en god ide at vælge noget, som ser mere naturligt ud. Bruger du din mascara hver dag, skal du sørge for at skifte den hver tredje måned, fordi beholderen bliver fyldt med bakterier, der kan genere dine øjne. og husk for Guds skyld: DEL IKKE DIN MASCARA MED ANDRE!! Mascaraeren bliver en bakteriebombe, hvis man deler mascara. Dette kan give øjenbetændelse m.m.

Vippeserum: Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan købe vippeserum baseret på planteekstrakt, der kan få dine vipper til at vokse og blive længere og fyldigere. Du skal bruge vippeserum hver dag i 30 dage, og derefter to-tre gange om ugen for at opnå det ønskede resultat – jeg er stor fan af dette.

 

1. tip: brug en ske 

Det første tip her bruger jeg ikke selv, da jeg ikke bruger mascara på de nederste vipper, men tippet er faktisk okay, og jeg synes, at I skulle have det med.

Brug en ske til at påføre mascara på de nedereste vipper. (for at undgå et kuldechok, så brug en plastisk ske eller opvarm skeen lidt inden) Placere den på huden under vipperne. På den måde undgås at få mascara på huden + at det er nemmere at påfører et tykkere lag på denne måde – smart!

 

 2. tip: føntørreren  

Dette råd var jeg så glad for at få, da jeg begyndte at bruge mascara, og jeg har faktisk brugt det lige siden HVER gang, jeg påfører mascara. Opvarm vippebukkeren med en føntørre, inden du bukker vipperne. Dette virker ligesom et krøllejern og giver en smuk bue, der holder længe. HUSK!!: Vippebukkeren kan blive MEGET varm, hvis den bliver opvarmet for meget. Den skal kun varmes ca. 5 sek. Mærk først med hånden på vippebukkeren, inden du bukker vipperne – hånden er knap så varm-følsom som huden omkring øjene.

 

3. tip: få det meste ud af din vippebukker

Start med at bukke vipperne ved basen af vipperne drej så roligt bukkeren op ad (så den står vandret ud i luften, men imens den stadig har lidt fat i vipperne) og buk igen – Dette skaber en pænere bue og får den til at holde længere.

 

4. tip: red en klumpet mascara 

Det er simpelthen så irriterende, når ens yndlings mascara udtørre og klumper, men der er faktisk råd for det!

Dryp et par dråber øjendråber i mascarabeholderen og brug børsten op af siderne indvendigt og vupti, en helt (næsten) ny mascara!

Husk aldrig at “pumpe” mascarabørsten op og ned i en mascara – dette udtørre den, da der kommer meget luft ned i mascarabeholderen. Drej den altid stille og roligt op og ned, så holder den længere.

 

5. tip: det falske vippe-look, uden falske vipper 

Jeg bruger kun meget sjældent false eyelashes, da jeg har været så heldig at have lange vipper fra naturen side af – men det kan jo aldrig skade, at de får liiidt mere længde og fylde 😉 Når jeg tager en tur i byen med pigerne, bruger jeg altid lidt længere tid på mine vipper, da det faktisk er muligt, at få det der “lange-falske-vippe- bambi-look”

Husk altid at påføre mascara med zik zak bevægelser fra base til top. På den måde rammer du alle vipperne med mascara.

Giv først dine vipper en tur med vippebukkerne (brug tricket med føntøreren, jeg skrev længere oppe i indlægget!) Giv nu vipperne et tyndt lag med lidt pudder, inden du påfører mascaraeren (dette giver ekstra fylde)

Påfør mascara 2 gange på undersiden af vipperne OG på “oversiden” vipperne. Men vent 2-4 min. (afhængig af mascara typen) i mellem hver påføring. Ellers ender det bare med, at vipperne klumper sammen og helt ærligt, så er det bare det værste look ever!

Tjek nu vipperne igennem og sikre dig, at der ikke er nogle store gaps (“huller”) i mellem vipperne. Brug spidsen af mascarabørsten til at påføre hver vippe endnu et lag mascara for at udfylde huller. Hvis dette virker for svært med mascarabørsten, kan man med fordel også bruge en liquid (flydende) eyeliner til at udfylde de eventuelle huller.

SnapChat: chilirikke

E-mail: rikke.rasmussen@yahoo.com 

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

Skønhed

Samfund

 

Dating

 

Personligt

 

Træning

Div. 

 

 

10 kommentarer

 • Blog by Helena

  Hej Rikke!
  Rigtig brugbart indlæg!
  Du har også sådan nogle fine vipper!
  Vil blot høre hvilke/hvilke mascara du benytter dig af ? 🙂

  Helena

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Hej kære Helena! 🙂
   Tusind tak – er glad for, at du kan bruge indlægget!
   Jeg smider et blogindlæg ind i aften vedr. min yndlings mascara 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadine

  Har du selv brugt vippeserum? Hvis ja, hvilken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Hej kære Nadine 🙂
   Jeg smider et blogindlæg på bloggen i aften vedr. vippeserum 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadine

   Hvornår kommer indlægget? 🙂
   Venter spændt på det!:-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Er det kun Helene R mascaraen du har på her? 🙂
  Vil du ikke lave et indlæg om din makeup generalt..foundation, pudder osv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Ja, det er det 🙂
   Jeg kommer til at lave nogle indlæg løbende med min makeup – og små tips til at få det bedste ud af ens makeup 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Olsen

  Tak for tips, Rikke :smiley:. Har netop bestilt to nye mascaraer på Mascara.dk – så dine tips kommer “in handy” nu. Jeg har i mange år delt mascara med min søster, det stopper ihvertfald nu :sweat_smile:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Ja, kan du så stoppe med det! ;D
   Er glad for at høre, at du kan bruge rådene! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Rigtig fint og brugbart indlæg! Min yndlings mascara er denne sorte fra Elisabeth Arden 🙂 Synes ikke at den bliver tør, så den falder jeg altid tilbage til
  http://my-beauty.dk/shop/elizabeth-arden-mascara-2395p.html

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet exfolierende ansigtsmaske