Mobning - Voksne mennesker?!

Så hold da k***, forfanden!

Jeg har nogle gange skulle høre for, at jeg ikke ønsker mig børn. Folk er åbenbart af den overbevisning, at hvis man siger, at man ikke ønsker sig børn, bliver man automatisk “lovløs”, og man skal derfor stå til måls for kommentarer som: “Uden børn vil du aldrig rigtig vide, hvad kærlighed er”, “Du vil ikke have børn – er du ikke lige lovligt egoistisk?”, “Du bliver nok klogere”, “Det ændre sig sikkert med årerne – sådan havde jeg det også en gang, men så….”, “Hvordan kan du bare sidde og sige, at du ikke vil have børn?”, “Hvem skal så besøge dig, når du bliver gammel?”, “Jamen, kan du ikke lide børn?” Osv.

Jeg bliver simpelthen så irriteret over, at folk skal gøre sig kloge på mine vegne. Blot fordi jeg ikke ønsker børn, ved jeg godt, hvad kærlighed er. Det er måske ikke den samme form for kærlighed, da der er så mange forskellige former – kærlighed til sin kæreste, til sin bedste veninde, til sin hund, til sin mor, søskende osv. – men kom ikke og fortæl mig, at jeg ikke ved, hvad kærlighed er, blot fordi jeg ikke ønsker mig børn.

Egoistisk? Både ja og nej. Jeg synes jo også, at det ville være egoistisk at bringe et barn ind i denne verden, hvis jeg inderligt ikke ønsker at få et. Så kan det være, jeg ændre mening, når barnet er her – ja sandt nok, men det kan jo også være, at jeg ikke gør det – hvorfor tage chancen, når jeg ikke har lyst?

“Du bliver nok klogere og det ændre sig sikkert med årerne” Det kan da godt være, jeg ændre mening med årerne, jeg kan ikke se ind i fremtiden – men det kan du heller ikke! Så lad være med at spille bedrevidende på mine vegne. Det er virkelig så sindssygt irriterende.

“Hvem skal så besøge dig, når du bliver gammel?” Jeg skal ikke have børn, når jeg ikke ønsker mig det, “bare” for at de kan besøge mig, når jeg bliver gammel – hvad er det dog også for noget at sige?
Der kan nå at ske så meget, så dine egne børn evt. ikke kan, vil eller har mulighed for at se dig, når du bliver gammel – hvad så?
Jeg har taget et fravalg her i livet og må derfor enten sidde alene, eller gøre noget proaktivt, som alligevel ligger til mig, og få en god omgangskreds, inden jeg går ind i mine “senere år”, så jeg har det sociale liv omkring mig.

Og jo, jeg kan godt lide børn. Det ene behøver absolut ikke at være lig med det andet.

Alt i alt beder jeg en lille bøn til folk: vær nu venlige at respektere mit valg – jeg respekterer jeres om at få børn og stiller ikke spørgsmålstegn ved det. Spørg gerne ind til det, det har jeg det helt fint med, men lad være med at tro, at I ved bedre end jeg og ved, hvad der er rigtigt og godt for mig.

image

image

 

image

Billederne her på indlægget er fra min Instagram. Jeg ved godt, at jeg her udstiller et menneske, men hun har valgt at kommentere på et af mine billeder, som hun jo selv skriver, er offentlige, så jeg føler, at jeg kan forsvare, at jeg bruger det på indlægget. Jeg bruger dette eksempel til at illustrere de beskeder, jeg fra tid til anden kan modtage. Jeg har dog kun oplevet at modtage så “hårde” udmeldinger på et sociale medier og ikke face to face.

I aftenens afsnit af For Lækker Til Love omhandler min date også emnet børn, så tænkte at dette indlæg passede perfekt til i dag, så jeg kan komme med min udlægning af sagen 😉

Loooove <3

6 kommentarer

 • Nickie sølver

  Hej Rikke,

  Synes det er fint du ikke har fået børn. Og at du ikke bare følger med på bølgen. Mange af mine veninder og venner, de har børn på 2-3 år og sikkert ældre. Og mange i familien, har rigtig mange børn, de startede tidligt. Men det gør bestemt ikke jeg får lyst til børn. Jeg er ikke klar, hvem ved om jeg bliver klar? Jeg vil gerne leve mit liv og prøve en masse, opleve en masse inden jeg skal bruge tid på børn. Jeg elsker børn, slet ikke noget der, de er jo skønne, men lige nu, ja der skal jeg altså ikke have et.
  Jeg har 3 katte, det er mine børn og dem forguder jeg, som du fx har hunde og andre også har dyr. Nogen kan ikke forholde sig til det er mine “børn”, men det er okay, jeg er glad, det er hvad der er vigtigt for mig. 🙂

  God dag til dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej Rikke

   Jeg er i chok over de kommentarer du har fået…!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Hej kære Rikke.

   Ja, de kan være lidt hårde. Dette var også en af grundene til, at jeg skrev oplægget. Nogle gange glemmer folk jo, at det faktisk er rigtige mennesker de skriver om og til på de sociale medier 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chili

   Hej kære Nickie.
   Tak for din kommentar og dine fine/søde ord. Haha! Vi bliver de crazy cats and dogs ladies! ;D
   Det lyder som om, vi har det lidt på samme måde hvad angår børn og holdningen dertil.
   Ikke alle mennesker ønsker det samme, vi er forskellige, og det skal der jo være plads til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nickie sølver

   Haha ja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Eg

  Jeg oplever nøjagtig det samme og nogle gange kan jeg godt li’ en god debat, men når det går ned på sådan et niveau som i den kommentar der, ja – så er der vidst slet ingen pointe længere… bunden er ligesom nået. Jeg ønsker mig heller ikke børn, mange af mine veninder har børn og det blander jeg mig jo ikke i – det må jo være -håber jeg da – fordi det er noget de brænder for. Og som du også skriver, så forstår jeg ikke hvorfor de synes man skal gøre noget man ikke har lyst til, fordi DE har… det er jo DERES lyst… Ligesom det ikke er alle der kan li’ katte, jeg har en kat og jeg elsker ham, men jeg kunne da på ingen måde tænke mig at lokke folk til, overbevise dem om eller tvinge dem til at anskaffe sig en kat, hvis de ikke virkelig brænder for det og sætter sig ind i det… Det ville være så synd for den kat, hvis den ikke blev elsker som den fortjente! Hvad gør så at de mennesker er fuldstændig ligeglade med de børn de lokker folk til at få ved deres enetaler? Måske man skulle provokere tilbage næste gang og svare med ‘god pointe, du har overbevist mig nu, jeg går ud og bliver gravid og så har jeg en til at passe mig, når jeg bliver gammel. Ren win-win’… Hvad mon så de siger? 😉 Tak for dit indlæg, det er godt at få fokus på!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobning - Voksne mennesker?!