Verdens BEDSTE øjenbryn kit!!

Superfood! Chia-frø og goji-bær

image

Mange af jer kender nok allerede begrebet superfood. Superfood er en betegnelse for den del af frugter, bær og frø, som indeholder et højt niveau af antioxidanter. Antioxidanter beskytter vores celler mod sygdomme og aldring.

Jeg vil her skrive lidt om 2 forskellige typer superfood, som jeg spiser hver dag og nemt inkorporerer i min kost.

 

Goji-bær

Goji-bær er små røde sødelige, en lille smule bitre bær. De stammer oprindeligt fra Tibet og Mongoliet. De har været anvendt til at styrke kroppens energi, immunsystem og ikke mindst synet i gennem flere tusind år. Bærerne indeholder et højt niveau af antioxidanter.

Goji-bær har mange forskellige fordele

  • Grundet det høje indhold af antioxidanter, styrker bærerne immunforsvaret.
  • Der er op til 50 gange så meget C-vitamin i goji-bær end i appelsiner (målt i vægt)
  • De siges at have en foryngende effekt 
  • De styrker blodomløbet
Vanilje skyr med mandler, 85% chokolade, fiber sirup, chiafrø og gojibær

Vanilje sojayoghurt med mandler, 85% chokolade, fiber sirup, chiafrø og gojibær

 

Jeg blander goji-bær sammen med min sojayoghurt om morgenen og i mine sunde desserter. – Hvis man blander goji-bærerne i yoghurten og lader den stå et par timer (evt. natten over) så bliver bærerne større og bløde og smager mere som friske bær.  

Chia-frø

Disse små super-frø – de indeholder bare rigtige meget af alt det gode – og så er det så smarte, at de udvider sig 10-15 gange sin egen største, når de kommer i forbindelse med væske, hvilket gør dem geniale til vægttab, diæter m.m. 

Her er 5 fordele ved de fantastiske frø:

  • De indeholder 6 gange mere kalk end mælk
  • 15 gange så mange antioxidanter som i broccoli
  • 4 gange flere kostfibre end i hørfrø
  • Mere protein end i solsikkefrø
  •  Ca. 10 gram chia-frø indeholder mere omega-3-fedtsyrer end en laksefilet
  • Derudover er de fyldt med mineraler som calcium og magnesium
Lækker, sund softice med jordbær og chiafrø topping

Lækker, sund softice med jordbær og chiafrø topping

Se opskrift på sund ananas softice her 

pandekager

Der kan tilføjes chiafrø proteinpandekagerne – se opskrift på proteinpandekager her

Jeg bruger chia-frø til det meste, jeg laver i køkkenet. I supper, i min sojayoghurt, i smoothies og man kan endda lave grød med dem, da de bliver lidt geleagtige, når de kommer i forbindelse med væske – kun fantasien sætter grænser, når det kommer til disse skønne frø. Det anbefales, at man max må spise 15 gram dagligt – men jeg må indrømme, at jeg nok ikke overholder dette helt. 

Alt i alt er der ingen grund til ikke at inkorporere disse fantastiske superfood’s i din daglige kost!

 

SnapChat: chilirikke

E-mail: rikke.rasmussen@yahoo.com 

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

Skønhed

 

Samfund

 

Personligt

 

Dating

 

Træning

 

Div. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens BEDSTE øjenbryn kit!!