Den lækreste og nemmeste måde at spise blomkål på!
Rikke Chili
Jeg spiser rigtig meget kål. Mest for sundhedens skyld, kålens fantastiske egenskaber, det mætter rigtig godt, men også fordi at jeg, efter jeg spiser det så meget, faktisk er begyndt at holde rigtig meget af smagen! Jeg har skrevet et indlæg før om kål og dens fantastiske egenskaber – læs det her!
Blomkål har jeg dog haft lidt svært ved at spise, mest af alt fordi jeg ikke er så glad for kogt blomkål, og når det bliver kogt forsvinder mange af vitaminerne også. Og bare at spise ren ukogt blomkål er heller ikke lige sagen, så jeg er begyndt at spise det sammen med dip, på samme måde som man gør med agurker og gulerødder og så smager det virkelig godt og bliver ligefrem hyggeligt at spise!
Jeg er vild med bearnaise dippen fra Taffel og selvfølgelig holiday! (der er ca. 44 kcal pr. dip brev) Disse to dips smager skønt til blomkålen. Jeg blander dippen op med creme fraiche (5% og 9% blandet sammen) Jeg bruger 9%, fordi den er lavet på halv fløde og skummetmælk, og det smager altså lidt bedre til dip end kun creme fraiche, der udelukkende er lavet på skummetmælk. Jeg bruger ikke ligeså meget creme fraiche, som der står på dippen, man skal, da jeg godt kan lide en lidt kraftigere smag (og det hjælper jo også til at spare på kalorierne) 🙂 Man kan selfølgelig også lave sin egen dip, hvis man har lyst eller bruge skyr i stedet for creme fraiche 🙂
Det der er godt ved denne “ret” er, at man bliver mæt af det grundet blomkålen. Jeg spiser det som middagsmad eller som et mellemmåltid.
Prøv det! – det smager virkelig godt!!
Læs også gerne: Spis nu den kål, lækre ristede græskarkerner og sund, nem og lækker ananas softice!
Instagram: @rikkechili
Hej Rikke
En god idé er at stege blomkåls buketter på panden med lidt rapsolie og salt. Smager så godt! 🙂 Har serveret det for mange, som ikke kan lide kogt blomkål, men er vilde med det stegte…