Slip af med den irriterende appelsinhud! - på 4 uger!

Man vælger jo heldigvis selv!

Det nedenstående er fra et indlæg jeg skriv i vinteren 2014 (det er ikke hele indlægget, da det resternede, jeg har valgt ikke at tage med, mere var relevant da, end det er nu) Dog er frustrationen den samme, som den var da, derfor har jeg valgt, at lægge indlægget op igen (denne blog handler jo om mit liv, tanker, gøren og laden) 😉

image

Jeg er på det sidste er blevet “belært” en del om emnet (igen!), vil jeg nu på ny fortælle, hvordan jeg har det med det og gøre opmærksom på, at blot fordi man har det som jeg er det jo ikke ensbetydende med, at man bare kan stigmatisere mig med de nedenstående begreber og udsagn: 

Jeg har nogle gange skulle høre for, at jeg ikke ønsker mig børn. Folk er åbenbart af den overbevisning, at hvis man siger, at man ikke ønsker sig børn, bliver man automatisk “lovløs”, og man skal derfor stå til mål for kommentarer som: “Uden børn vil du aldrig rigtig vide, hvad kærlighed er”, “Du vil ikke have børn – er du ikke lige lovligt egoistisk?”, “Du bliver nok klogere”, “Det ændre sig sikkert med årerne – sådan havde jeg det også en gang, men så….”, “Hvordan kan du bare sidde og sige, at du ikke vil have børn?”, “Hvem skal så besøge dig, når du bliver gammel?”, “Jamen, kan du ikke lide børn?” Osv.

Argumenterne…

Jeg bliver simpelthen så irriteret over, at folk skal gøre sig kloge på mine vegne. Blot fordi jeg ikke ønsker børn, ved jeg GODT, hvad kærlighed er. Det er måske ikke den samme form for kærlighed, da der er så mange forskellige former for netop dette – kærlighed til sin kæreste, til sin bedste veninde, til sin hund, til sin mor, søskende osv. – men kom ikke og fortæl mig, at jeg ikke ved, hvad kærlighed er, blot fordi jeg ikke ønsker mig børn.

Egoistisk? Både ja og nej. Jeg synes jo også, at det ville være egoistisk at bringe et barn ind i denne verden, hvis jeg inderligt ikke ønsker at få et. Så kan det være, jeg ændre mening, når barnet er her – ja sandt nok, men det kan jo også være, at jeg ikke gør det – hvorfor tage chancen, når jeg ikke har lyst?

“Du bliver nok klogere og det ændre sig sikkert med årerne” Det kan da godt være, jeg ændre mening med årerne, jeg kan ikke se ind i fremtiden – men det kan du heller ikke! Så lad være med at spille bedrevidende på mine vegne. Det er virkelig så sindssygt irriterende.

“Hvem skal så besøge dig, når du bliver gammel?” Jeg skal ikke have børn, når jeg ikke ønsker mig det, “bare” for at de kan besøge mig, når jeg bliver gammel – hvad er det dog også for noget at sige?
Der kan nå at ske så meget, så dine egne børn evt. ikke kan, vil eller har mulighed for at se dig, når du bliver gammel – hvad så?
Jeg har taget et fravalg her i livet og må derfor enten sidde alene, eller gøre noget proaktivt, som alligevel ligger til mig, og få en god omgangskreds, inden jeg går ind i mine “senere år”, så jeg har det sociale liv omkring mig.

Og jo, jeg kan godt lide børn. Det ene behøver absolut ikke at være lig med det andet. 

Jeg ved godt, at jeg risikerer, at blive haglet ned for min holdning (det ville ikke være første gang) men jeg stå ved den. Det her er mit liv, og først og fremmest handler det for mig om at leve mit liv, som jeg ønsker det.

Respekter mit valg

Så alt i alt beder jeg en lille bøn til folk: vær nu venlige at respekter mit valg – jeg respekterer jeres om at få børn og stiller ikke spørgsmålstegn ved det. Spørg gerne ind til det, det har jeg det helt fint med, men lad være med at tro, at I ved bedre end jeg og ved, hvad der er det rigtige og er godt for mig.

 

SnapChat: chilirikke

E-mail: rikke.rasmussen@yahoo.com 

Instagram: @rikkechili

Facebook blog side: Rikke chili blog

Facebook: Rikke Chili Rasmussen

 Læs også gerne: 

Skønhed

 

Samfund

 

Personligt

 

Dating

 

Træning

 

Div. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slip af med den irriterende appelsinhud! - på 4 uger!